ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΡΟΟΔΟΥΣ

Ο Χιονοδρομικός Όμιλος Τροόδους Χ.Ο.Τ. ιδρύθηκε το 1992 από ομάδα πρωτοβουλίας απο διάφορα χωριά της περιοχής του Τροόδους.

-- απο Κυπερούντα:

ΚΥΡΙΑΚΟ Κυριακίδη, ΝΙΤΣΑ Ξενοφώντος, ΑΝΤΩΝΑΚΗ Ιωάννου, Γιώργο Ρωσσίδη, ΣΤΑΥΡΟ Σκαλιώτη, ΜΙΧΑΛΗ Χατζημιχαήλ, ΓΙΩΡΓΟ Ταμπούρη, ΣΩΤΗΡΗ Βύρα, ΓΙΑΝΝΑΚΗ Ιωάννου, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Παναγιώτου, ΚΥΡΙΑΚΟ Χριστοφίνα, ΝΙΚΟ Κυριακιδη και ΣΤΕΛΙΟ Στυλιανάκη.
-- απο Κακοπετριά (Γαλάτα):
ΑΝΤΡΕΑ Καρεκλά, ΛΑΜΠΡΟ Λάμπρου, ΚΩΣΤΗ Κυριακίδη, ΑΝΝΑ Δημητρίου, ΕΥΗ Λάμπρου και ΣΤΕΛΙΟ Αλκιβιάδη.
-- απο Φοινί και Πλάτρες:
ΓΙΑΝΝΑΚΗ Παπαθεοδότου, ΔΗΜΗΤΡΗ Παπαθεοδότου, ΦΥΛΑΚΤΗ Παπαφυλακτού, ΛΕΩΝΙΔΑ Λεωνίδου, ΜΙΧΑΛΗ Μιχαήλ, ΝΤΙΑ Κωνσταντίνου και ΒΑΣΟ Τηλεμάχου.
-- απο Ευρίχου:
ΠΑΜΠΟ Χαραλάμπους και ΣΩΤΟΣ Βασιλείου.
-- και με τους πρώτους αθλητές:
ΜΙΧΑΛΗ Καλαπαλίκη, ΓΙΩΡΓΟ Μιχαήλ, ΘΕΟΔΩΡΟ Θεοδώρου και Ανρέα Ελευθερίου.
Η πρώτη Ιδρυτική Συνέλευση του Χιονοδρομικού Ομίλου Τροόδους έγινε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 1992, και σε αυτή έλαβαν μέρος 30 Ιδρυτικά Μέλη με καταγωγή χωριά της περιοχής Τροόδους. Σε αυτήν Προέδρευσε ο κ. Κυριάκος Κυριακίδης και παρέστησαν εκ μέρους της νεοσύστατης τότε Χιονοδρομικής Ομοσπονδίας ο τότε Πρόεδρος κ. Παύλος Μιχαηλίδης και ο Αδάμος Μοντάνιος, μέλος του Δ.Σ. της Χιονοδρομικής Ομοσπονδίας και Νομικός της Σύμβουλός.
Κατά την Ιδρυτική Συνέλευση εγκρίθηκε το καταστατικό του Χιονοδρομικού Ομίλου Τροόδους και εκλέχθηκε το 1ον Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου το οποίο αποτελούσαν οι:
ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Παπαθεοδότου
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΜΠΟΣ Χαραλάμπους
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΤΡΕΑΣ Καρεκλάς
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ Ιωάννου
ΤΑΜΙΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ Κυριακίδης
ΜΕΛΟΣ
ΝΙΤΣΑ Ξενοφώντος
ΜΕΛΟΣ
ΛΑΜΠΡΟΣ Λάμπρου
ΜΕΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ Ρωσσίδης
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑΣ
Το πρώτο Οίκημα του Χιονοδρομικού Ομίλου Τροόδους ήταν η ΟΙΚΙΑ αρ.28 στην πλατεία Τροόδους που μας παραχωρείτο κατά τους Χειμερινούς μήνες από το Τμήμα Δημοσίων Έργων. Τα καλοκαίρα μας φιλοξενούσαν ο Εθνικός Κυπερούντας ή το Κοινοτικό Συμβούλιο Πλατρών.
Αξίζει να σημειωθέι ότι πριν την Ίδρυση του Χιονοδρομικού Ομίλου Τροόδους ιδρύθηκε η Ομάδα Χιονοδρόμων Εθνικού Κυπερούντας που εκτώς απο τους αθλητές που αναφέρονται πιο πάνω, συμμετείχαν σε αυτή και οι αθλητές ΚΥΡΙΑΚΟ΅Σ Ξενοφώντος, ΔΩΡΟΣ Χριστοδούλου, ΒΙΚΤΩΡΑ΅Σ Χριστοδούλου, ΑΝΤΡΟΣ Χατζηχριστοδούλου και πολλοί άλλοι. Με την Ίδρυση του Χ.Ο.Τ. εντάχθηκαν όλοι στον Χ.Ο.Τ. και αποτέλεσαν τους πρώτους αθλητές του Χ.Ο.Τ.
ΓΙΩΡΓΟΣ Ρωσσίδης
Ιδρυτικό Μέλος και τέως Γραμματέας του Χ.Ο.Τ.